12 студзеня 2024 года адбыўся адкрыты дэгустацыйны вечар , “Ежа з гісторыяй” ад народнай студыі гісторыі і мастацтваў эпохі Сярэднявечча і ранняга Рэнесансу “Дама сэрца” (“Domina cordis”) Лідскага цэнтра культуры.
Усе ўдзельнікі адкрытага паседжання змаглі павячэраць так, як гэта рабілі нашыя продкі ў эпоху Сярэднявечча і ранняга Рэнесансу. Дэгустацыя такіх страў як Падарожны хлеб Барбары Радзівіл, поліўка ,,Граматка”, архас, традыцыйныя скібкі, збіцень, хлеб, аўсяны кісель і шмат іншага суправаджалася майстар-класамі па танцах, гульнямі і песнямі.
На вечарыне і госць, і гаспадар змог наблізіцца да культурна-гістарычнага мінулага нашых продкаў.
Наш кар.