Насця Бачкарова збіраецца адкрыць у цэнтры Гродна экакафе, каб гатаваць там стравы без цукру і глютэну, ствараць складаныя дэсерты для сыроедаў і веганаў, пячы нізкакаларыйныя торцікі. Пакуль эксперыментуе дома. Напрыклад, варыць шакалад, робіць з яго далікатныя кветкі, піша greenbelarus.info.
– Да 8 Сакавіка знішчаюць тысячы цюльпанаў, а мае можна ёсць без шкоды для прыроды і здароўя, – усміхаецца Насця. – Какава-алей, сухое какосавае малако – неабходная аснова ў такім шакаладзе, цукар замяняю эрытрытам, ружовы колер бутону надае парашок сублімаванай маліны, а пялёсткі зроблены з гарбаты матча і водарасцяў.
Амаль дзесяць гадоў Насця – вегетарыянка, з пераходамі да сыраядзення і веганства. Як практыкаваць здаровае харчаванне, дзе шукаць прадукты для экадэсертаў і чаму дачка параўноўвае лялькі з зямлёй, яна распавяла Зялёнаму парталу.
больш тут