Гарбуз даступны ў крамах круглы год, але менавіта восенню пачынаецца сапраўды «яго» час. Папулярнасць рудых прыгажуноў у канцы кастрычніка цалкам відавочная і звязана са святам Дня усіх Святых, сімвалам якога гарбуз з’яўляецца. І пакуль вы рыхтуецеся рабіць містычны гарбузовы ліхтар да Дня ўсіх святых, мы раскажам, за якія каштоўныя якасці варта падарыць гарбузу кругласодневую прапіску на вашым стале. Такім чынам, гарбуз ─ гэта залог …
прыгожай скуры
Гарбуз з’яўляецца крыніцай бэта-каратыну ─ антыаксіданта, які ў арганізме пераўтвараецца ў вітамін А. Менавіта ён з’яўляецца каштоўным інгрэдыентам, неабходным для здароўя і ззяння скуры.
добрага зроку
Гарбуз змяшчае зеаксантын ─ пігмент, які надае гародніне характэрную аранжавую афарбоўку і з’яўляецца адным з дзвух караціноідаў, якія ўтрымліваюцца ў сятчатцы вока. Зеаксантын памяншае рызыку развіцця асобных відаў раку, інсульту і хвароб сэрца. Ну а галоўнае яго ўласцівасць – абарона органаў зроку ад катаракты.
стройнай фігуры
Калі вы сочыце за сваём вагой, то гарбуз павінен стаць адным з самых любімых вашых прадуктаў. У 100 грамах гарбуза змяшчаецца ─ ўдумайцеся! ─ ўсяго толькі 22 калорыі. Пры гэтым у ім, зразумела, шмат абалоніны, якая выдатна здавальняе голад і дапамагае надоўга захаваць пачуццё сытасці.
моцнага імунітэту
У гарбузу змяшчаецца шмат вітамінаў і мінералаў (кальцый, калій, вітаміны групы В, магній, цынк), набор якіх неабходны для ўмацавання імунітэту, якой асабліва ўразлівы ў міжсезонне і ў пачатку зімы.
здаровага сэрца
Тут не лішнім будзе ўдакладніць, што за правільную працу сэрца адказвае не столькі мякаць гарбуза, колькі яго семачкі. Яны з’яўляюцца багатай крыніцай тоўстых кіслот і абалоніны, якія дабратворна ўплываюць на функцыянальнасць сардэчна-сасудзістай сістэмы. Таксама ў гарбузовых семечках змяшчаецца шмат бялку, які забяспечвае пачуццё насычэння, а значыць, жменька гарбузовых семак будзе ідэальным карысным перакусам.
А галоўнае- моды. Аранжавы – самы модны колер гэтага і наступнага сезонаў.